DEXA (Osteodensitometrie)

Analiza DEXA/Osteodensitometrie Segementara

dexa osteodensitometrie

Mamografie

Ai nevoie de test DEXA?

Controlul Osteoporozei prin Analiza DEXA  de ajuta sa depistezi problemele de Osteoporoza si Osteopenia din timp.

La Exact Medical poti face testul DEXA (cunoscut si ca Osteodensitometrie) rapid, usor, si la cel mai mic pret!

Mai jos poti afla mai multe despre ce presupune analiza DEXA la Exact Medical.

Preturi DEXA

Investigatie Osteodensitometrie Pret RON
DEXA 1 segment
90
DEXA 2 segmente
150
DEXA 3 segmente
180
DEXA 4 segmente
220
Whole Body
260

Vrei o Programare?

Suna-ne la 0772142649 / 0772. 142. 649
Sau
vino direct la clinica pe Strada Progresului nr.90-100, in Incinta Complexului Mirano
Luni- Vineri: 08:00 – 19:00
Puncte de reper: Aproape vizavi de Pompierii si Biserca la trafic greu; La cateva minute de 
intersectia 13 Septemberie cu Progresului (Trafic greu).

Ce este Osteodensitometria?

Analiza DEXA (de la Dual-energy X-ray Absorptiometry), cunoscuta și sub numele de osteodensitometrie, este o analiza de imagistică de înaltă performanță. Ea folosește razele X pentru a măsura densitatea și rezistența osoasă. Printr-un test de Osteodensitometrie DEXA se poate determina riscul de osteoporoză (care este pierderea masei osoase) și astfel riscul de fracturi.
Osteodensitometria DEXA reprezintă cea mai eficienta și puțin costisitoare investigație pentru diagnosticarea osteoporozei.

Prin intermediul acestei analize de Osteodensitoemtrie (DEXA) se măsoară densitatea minerală osoasă (DMO). Valorea DMO obtinuta se compară cu valoarea normală medie, obținându-se astfel scorul T.

Scorul T, care este un scor numerar care se foloseste pentru a indica prezenta de Osteoporoza, Osteopenie, sau lipsa acestora la pacient.

Zonele corpului cele mai des masurate prin analiza DEXA sunt: Coloana Lombara, Soldurile, si Antebratele, ele fiind cel ai des afectate de Osteoporoza.

Ce este Osteoporoza?

Osteoporoza este o afectiune foarte frecvent intalnita care afecteaza oasele. Cu osteoporoza, oasele devin fragile din cauza densitatii scazute cauzata de Osteoporoza, astfel incat (in situatii de Osteoporoza severa) o cadere sau chiar un usor stres asupra oaselor pot provoca o fractura. Fracturile legate de osteoporoza apar cel mai frecvent la nivelul soldului, incheieturii mainii sau coloanei vertebrale.

Exact Medical

Centrul Tau de Mamografie, Radiografie, Ecografie, si Osteodensometrie

Exact Medical nu iti face viata mai usoara doar prin tratarea afectiunilor tale; am luat initiativa de a crea un centru de Imagistica prin care sa beneficiezi de cele mai bune si ieftine servicii Imagistice!
Serviciile de Imagistica dispun de Mamografii, Radiografii, Ecografii, si de scanari pentru Osteodensitometrie (DEXA).

Toate aceste servicii te vor ajuta sa depistezi sursa durerilor tale cu ajutorul medicilor specialisti cu care colaboram pentru a-ti oferi cele mai bune rezultate!

Serviciile Noastre

radiologie

Radiologie

Radiologie

Vezi mai mult

Mamografie

Mamografie

Vezi mai mult

Ecografie

Ecografie

Vezi mai mult

Osteodensitometrie

Intrebari des intalnite

Simplu si usor! La exact Medical, ne dorim sa iti facem viata mai usoara in continuare, asa ca, tu poti sa primesti rezultatele atat fizic pe CD (in cazul radiologiilor si mamografiilor), sau pe email!
Dupa ce ai efectuat scanarea necesara, trimitem scanarea medicului nostru spacialist Radiolog (Dr.Istratescu) si asteptam interpretarea rezultatelor. Intre timp, tie iti predam rezultatele scanarii. 
Poti prelua interpretarea rezultatelor atat fizic (daca doresti) sau pe email/telefon in momentul in care il primim.

Interpretarea rezultatelor poate fi in aceeasi zi, in decurs de cateva ore, sau dupa 24h. Ne poti intreba pe loc si iti vom spune la cat sa te astepti.

Nu, dar este in apropiere.
Centrul de Imagistica Exact Medical este aflat pe Strada Progresului 90-100, in Complexul Mirano. Este la 10 minute distanta de Policlinica Panduri, unde are program Dr.El-Rifai 07.30-12.30 pentru Ortopedie si Ozonoterapie.

Puteti afla mai mute despre toate serviciile si locatiile noastre pornind din pagina de start (click aici) si pagina de contact (click aici).