ecografia

Ecografii Mamare, Doppler, Abdominale, Aparat Urinar

Ecografie Abdominala

Ecografia

Ai nevoie de Ecografie Abdominala, Ecografie Mamara, sau mai multe?

Ecografie Mamara? Ecografie Doppler? Ecografie Abdominala? Sau chiar Ecografie Pelvina, Tiroidiana, sau a Aparatului Urinar?

La Exact Medical poti face Ecografia rapid, si primesti rezultatele pe loc.

Tot ce trebuie sa faci este sa ne contactezi si noi ne ocupam de restul!

Vrei o Programare?

Suna-ne la 0772142649/ 0772. 142. 649
Sau
vino direct la clinica pe Strada Progresului nr.90-100, in Incinta Complexului Mirano
Luni- Vineri: 08:00 – 19:00
Puncte de reper: Aproape vizavi de Pompierii si Biserca la trafic greu; La cateva minute de 
intersectia 13 Septemberie cu Progresului (Trafic greu).

Ecografia (denumită și sonografie sau ultrasonografie) este o metodă de obținere a imaginilor medicale. Principiul ecografiei este asemanator celui sonar si consta in emiterea de ultrasunete de catre o sonda speciala.
Ecografia este o metoda imagistica sigura, fara efecte adverse asupra corpului, si poate viziona o scara larga de structuri ale copului, depinzad de nevoile pacientului.

Mai jos gasiti cateva exemple a tipurilor de Ecografie.

Ecografie Mamara (Ecografie San)

Ecografia Mamara (ecografia la san) este una dintre cele mai simple si non-invazive (si nedureroase) metode de verificare a afectiunilor mamare,  in special a cancerului de san. In timpul ecografiei mamare, un transductor special emite unde sonore  de inalta frecventa care trec prin tesutul mamar si genereaza imagini detaliate ale sanului pe un ecran.

Este recomandata atat femeilor care inca nu pot efectua Mamografia datorita varstei tinere (< 40 ani), dar si femeilor care sunt peste varsta de 40 ani; Ecografia Mamara este o investigatie complementara mamografiei, ea fiind mereu recomandata, depinzand de caz, chiar si dupa efectuarea unei mamografii (mai ales in cazul in care pacientul nu are rezultate recente). De multe ori ea este recomandata inaintea mamografiei, fiecare caz al pacientului fiind aparte. Nu est eo investigatie ai presus ca alta din punctul nostru de vedere.

O Ecogafie de san poate fi folosita pentru a investiga noduli sau alte modificari ale tesutului mamar; Ecografia mamara este utila in diferentierea chisturilor mamare (umflaturi pline cu lichid) de mase solide, precum si in ghidarea biopsiei mamare.

Ecografia mamara poate fi efectuata la un singur san (Ecografie Mamara unilaterala) sau la ambii sani (Ecografie Mamara bilaterala).

Avantajul efectuarii Ecografiei Mamare la Exact Medical este ca va consultati direct cu Medicul Primar Chirurgie Generala (Oncologie) Dr. Bassam El-Houcheimi.

Ecografie Abdominala

Ecografia abdominala este o investigatie imagistica utilizata pentru mai multe cauze: atat in urgenta dar si pentru evaluarea initiala sau monitorizarea pacientilor cu simptomatologie la nivelul abdominal. Investigatia permite obtinerea de imagini 2D detaliate ale organelor abdominale; ea mai ofera posibilitatea de a efectua masuratori specifice (volum in cmc, calcule de suprafata, grosimi si dimensiuni ale organelor si structurilor vasculare si cavitatilor anatomice).

Investigatie Ecografie Pret RON

Ecografie Abdominala Superioara (ficat, cai biliare, colecist, pancreas, splina, rinichi)

200

Ecografie Pelvina (vezica urinara si uter + anexe SAU prostata + vezicule seminale)

200

Ecografie Abdominala Totala

260

Ecografie Rinichi

140

Ecografie Aparat Urinar (vezica urinara + rinichi)

180

Ecografie Mamara Unilaterala 

(Ecografie San)

180

Ecografie Mamara Bilaterala

(Ecografie Sani)

300

Ecografie Doppler Venos SAU Arterial Unilateral

175

Ecografie Doppler Venos SAU Arterial Bilateral

350

Ecografia Abdominala constituie verificarea a mai multor structuri intraabdominale. Si anume, aceasta poate fi Superioara, vizand ficatul, splina, vezica biliara (colecistul), si pancreasul, si chiar si rinichiul, dar si inferioara, pentru vezica urinara, rinichi, prostata sau uter si ovare.

Ecografia Abdominala mai poate fi si Totala, acoperind toate zonele mentionate mai sus.

Ecografia Abdominală este o procedură noninvazivă utilizată pentru evaluarea organelor și structurilor din abdomen.

Aceasta include ficatul, vezica biliară, pancreasul, canalele biliare, splina și chiar si rinichiul. Tehnologia cu ultrasunete permite vizualizarea rapidă a organelor și structurilor abdominale din afara corpului

Ecografia poate fi, de asemenea, utilizată pentru a evalua fluxul de sânge către organele abdominale.

Ecografia folosește un traductor care trimite undele cu ultrasunete la o frecvență prea mare pentru a fi auzite. Traductorul cu ultrasunete este plasat pe piele, iar undele cu ultrasunete se deplasează prin corp către organele și structurile din interior. Undele sonore sar de pe organe ca un ecou și revin la traductor. Traductorul prelucrează undele reflectate, care sunt apoi convertite de un computer într-o imagine a organelor sau țesuturilor examinate.

Undele sonore călătoresc cu viteze diferite, în funcție de tipul de țesut întâlnit – cel mai rapid prin țesutul osos și cel mai lent prin aer. Viteza cu care undele sonore sunt returnate traductorului, precum și cât de mult din valul sonor revine, este tradusă de traductor ca diferite tipuri de țesut.

Un gel cu ultrasunete este plasat pe traductor și pe piele pentru a permite mișcarea lină a traductorului pe piele și pentru a elimina aerul dintre piele și traductor pentru cele mai bune conducta sunetului.

Un alt tip de ecografie este ecografia Doppler, numită uneori un studiu duplex, folosită pentru a arăta viteza și direcția fluxului de sânge în abdomen. Spre deosebire de o ecografie standard, unele unde sonore în timpul examenului Doppler sunt audibile. Ecografia poate fi utilizată în siguranță în timpul sarcinii sau în prezența alergiilor la colorantul de contrast, deoarece nu se utilizează coloranți de radiație sau contrast.

De ce aș putea avea nevoie de o ecografie abdominală?

Ecografia abdominală poate fi utilizată pentru a evalua dimensiunea și locația organelor și structurilor abdominale. Poate fi, de asemenea, utilizat pentru a verifica abdomenul pentru afecțiuni precum:

 • Chisturi
 • Tumori
 • Colectarea de puroi (abcese)
 • Obstrucții
 • Colectarea fluidelor
 • Blocaje (cheaguri) în vasele de sânge
 • Infecții

Ecografie Pelvina

O Ecografie Pelvină este un test care folosește undele sonore pentru a face imagini cu organele aflate in interiorul pelvisului. Medicul dumneavoastră ar putea cere acest test pentru a diagnostica o afecțiune sau pentru a verifica starea de sănătate a copilului dvs. în timp ce este încă în pântece.

La femei, o ecografie pelvină este utilizată pentru a vizualiza:

 • Col uterin
 • Tuburi fallopice
 • Ovare
 • Uter
 • Vezica Urinara

La bărbați, este folosita pentru a vizualiza:

 • Vezica Urinara
 • Prostata
 • Vezicule seminale 

Ecografie Doppler

Ecografia Doppler este si ea o investigatie neinvaziva. Insa este folosita pentru evaluarea vascularizatiilor: venelor si arterelor. Asadar ar fi Ecografie Doppler Venoasa sau Ecografie Doppler Arteriala.

Ecografia Doppler este utilizata pentru diagnosticarea insuficientei venoase cronice, a trombozei venoase superficiale sau profunde a membrelor superioare sau inferioare, arteriopatiei obliterante,stenozelor arteriale sau ocluziilor complete,  anevrismelor, evaluarea gradului de ateroscleroza, evaluarea riscului de vasospasm secundar hemoragiei subarahnoidiene si mai multe.

Exact Medical

Centrul Tau de Mamografie, Radiografie, Ecografie, si Osteodensometrie

Exact Medical nu iti face viata mai usoara doar prin tratarea afectiunilor tale; am luat initiativa de a crea un centru de Imagistica prin care sa beneficiezi de cele mai bune si ieftine servicii Imagistice!
Serviciile de Imagistica dispun de Mamografii, Radiografii, Ecografii, si de scanari pentru Osteodensitometrie (DEXA).

Toate aceste servicii te vor ajuta sa depistezi sursa durerilor tale cu ajutorul medicilor specialisti cu care colaboram pentru a-ti oferi cele mai bune rezultate!

Serviciile Noastre

radiologie

Radiologie

Radiologie

Vezi mai mult

Mamografie

Mamografie

Vezi mai mult

Ecografie

Ecografie

Vezi mai mult

Osteodensitometrie

Intrebari des intalnite

Simplu si usor! La exact Medical, ne dorim sa iti facem viata mai usoara in continuare, asa ca, tu poti sa primesti rezultatele Ecografiei pe loc! Si daca nu doresti sa astepti sau esti grabit(a), noi oricum ti le trimitem si online!

Interpretarea rezultatelor poate fi in aceeasi zi, in decurs de cateva ore, sau dupa 24h. Ne poti intreba pe loc si iti vom spune la cat sa te astepti.

Nu, dar este in apropiere.
Centrul de Imagistica Exact Medical este aflat pe Strada Progresului 90-100, in Complexul Mirano. Este la 10 minute distanta de Policlinica Panduri, unde are program Dr.El-Rifai 07.30-12.30 pentru Ortopedie si Ozonoterapie.

Puteti afla mai mute despre toate serviciile si locatiile noastre pornind din pagina de start (click aici) si pagina de contact (click aici).